Kúpiť bandáže a ortézy – e-shop

Sprievodca výberom
bandáží a ortéz


Bandáže a ortézy  >  Bandáže na zápästie

Bandáže na zápästie

Pri problémoch so zápästím vám pomôžu kvalitné bandáže. Ako ich vybrať?

Zranenia alebo bolesti zápästia sú veľmi nepríjemné a pre mnoho športovcov sú zásadnou prekážkou pri tréningu. Prevenciou a liečbou bývajú bandáže, chrániče alebo podpora zápästia. Taktiež sa používajú rôzne gély, v krajných prípadoch je potrebný zásah lekára (injekcia, operácia).

Ako vybrať správnu bandáž na zápästie?

Obľúbeným typom bandáže je variant s bambusom, magnetom a germániom. Aké majú tieto prvky účinky na boľavé zápästie?

  • bambus vyžaruje infračervené lúče, ktoré podporujú krvný obeh a uvoľňujú tlak vyvíjaný na danú oblasť počas športovania
  • bambusové vlákna sú doplnené o uhlík, ktorý zvyšuje účinnosť
  • magnety efektívne zvyšujú prekrvenie pokožky, zmierňujú tlak vyvíjaný na danú oblasť, zbavujú bolestí spôsobených artritídou a redukujú stres
  • germániové komponenty znižujú bolesť a zvyšujú pohyblivosť

Bandáž zápästia funguje aj ako prevencia proti zraneniu a napomáha k rýchlejšej regenerácii. Dôležitý je použitý materiál - mal by byť pevný a zároveň elastický. Je vhodný ako fixácia zápästia pri športe.

Bandáže zápästia sa používajú pri raketových športoch, ale často ich používajú aj ľudia, ktorí pracujú denne hodiny na počítači.

Ako vám pomôže pásková bandáž zápästia Thuasne?

Naozaj lacno vyriešite bolesť zápästia so značkovou páskovou bandážou Thuasne. Vďaka modernému textilnému materiálu je veľmi ľahká a pohodlná. Je tiež priedušná a odvádza pot z pokožky, vďaka tomu sa skvele nosí. Užitočná je tiež kompresné vystuženie, ktoré zabraňuje zošmyknutiu pásky zo zápästia. Bandáž používajú športovci ako prevenciu pri porušení väzov.

Zdieľajte článok



Odporúčame bandáže a ortézy






Ďalšie novinky

Ako vám pomôže ortéza na rameno?

S bolesťou ramena sa môžete stretnúť pri hraní volejbalu, tenisu, squashu aj pri ďalších športoch. Medzi najčastejšie problémy spojené s ramenom patrí vykĺbenie alebo zápal.

Ako vám môže pomôcť magnetická bandáž kolena

Bandáže a ortézy kolena spevňujú kĺby športovcov i bežných užívateľov. Používajú sa ako prevencia, po zranení, pri športe zaťažujúcom kolená či pri ochoreniach kĺbov. Významné miesto si medzi nimi vydobyli magnetické bandáže.

Veľký prehľad ortéz

Každý športovec ocení ortézy na spevnenie kĺbov a svalov - ako prevenciu úrazov aj pri rekonvalescencii. Dômyselne navrhnuté ortézy dnes kúpite doslova na všetko: na koleno, členok, zápästie, rameno či lakeť.

Ako používať tejpovacie pásky

Priedušné elastické tejpovacie pásky, ktoré neprepúšťajú vodu, ochraňujú športovcov i bežných užívateľov pred každodenným preťažovaním  a stuhnutím svalov. Odstraňujú bolesť a sú aj prevenciou a liečbou úrazov.

všetky novinky